Clinic för Heidi V & Ulrika B

Häst och ryttare i harmonisk balans – vikten av att ha en passande utrustning

Hjärtligt välkomna på clinic med Heidi Vänttinen & Ulrika Björnerot lördagen den 19/10 kl. 13.00 på Gångvads gård i Klippan! Den första i sitt slag med dessa två områden tillsammans!

Under clinicen kommer ni att få ta del av hur utrustningen samt olika justeringar kan påverka hästens och ryttarens samspel och balans. Ni kommer att få lära er hur man kan se över sin egen utrustning samt får tips och råd gällande både träning och utrustning. Ni kommer att få se olika typer av ryttare med olika typer av hästar som även representerar olika discipliner. Ryttarna deltar med sin egen utrustning, men kommer även att få prova annan utrustning för att uppleva vilken skillnad den kan göra i ridningen. Allt för en välmående och hållbar häst!

Clinicens längd är ca 2 timmar, det finns möjlighet att ställa frågor efteråt.

Vilka är vi som håller i clinicen?

Heidi Vänttinen är dressyrryttare, dressyrdomare, överdomare och tränare och har tävlat t.o.m. St. Georges samt deltagit i bl.a. unghästchampionat i Sverige och Finland. Hon har jobbat med hästar både i Sverige och Finland, har utbildat alla sina hästar själv och det långsiktiga målet är att starta internationell Grand Prix. Heidi driver sitt eget företag vid namn Heidi Maria Dressage sedan 2015 och erbjuder träning av häst och ryttare samt språktjänster då hon även är leg. språklärare och jobbar på högstadiet. 

Ulrika Björnerot startade Equi Team International år 2008 och har sedan dess hjälpt över 1500 hästar och ryttare att utvecklas och må bra. Ulrika har över 40 års erfarenhet av olika typer av hästar, både egna och kunders. Hon är också både ryttare och uppfödare av hästar.

Ulrika är utbildad fysio- & friskvårdsterapeut för häst, hästmassör, akupressur och diplomerad Biolightbehandlare samt specialist på equipageutveckling. Dessutom sadelspecialist och har samarbetat med veterinär Odontolog. Hon har även fördjupad utbildning inom hästens rörelsemekanik på SLU Uppsala och har arbetat på ATG Hästklinik som djursjukvårdare för häst. Har hjälpt många rehabhästar att komma tillbaka i funktion och arbete.

Pris: 250 kr

Anmälan = swish till 0790758809 (Heidi) senast torsdagen den 17/10. Skriv ditt namn samt “clinic” som meddelande.

Det kommer att finnas fika att köpa i cafeterian.